Langhårspelse uden underuld.

F.eks. Coton de Tulear, Shih Tzu, Lhasa Apso, Bichon Havanese, Malteser, Bearded collie osv.

Ønsker man disse racer skal gå i fuld pels som voksne, ligger der et stor forarbejde. Ganske vist siger overskriften: langhårspelse uden underuld, men dette er en sandhed med modifikationer. Fra hvalp til unghund (omkring 5-6 mdr. Alderen) og fra unghund til voksen (omkring 2-2½ år), vil der forekomme nogle pelsskift. Første pelsskift træder ind omkring 5- 6 måneders alderen, og fra at have haft en pels, som er SÅ nem at børste, oplever de fleste pludselig en ændring i pelsen. Denne fine hvalpepels, begynder pludselig at filtre og nu er det tid til at være hurtig!

Selv om man ikke ønsker at bruge karter på disse pelse, vil det være nødvendigt at anvende en B&B dutkarte, dutbørste, eller en B&B flexibel karte, for at komme problemet til livs. Filtrene sætter sig typisk og især under og på forbenene (i armhulerne), bag ørerne, under maven, inderlårene, foran på bagbenene.

Det er nu tid til at være flittig med ovennævnte redskaber. HUSK: bad aldrig en filtret pels. Det svarer til at koge en uldtrøje, og klippemaskinen kan risikere at skulle frem!

Er filtrene lidt genstridige, kan der med fordel anvendes B&B tørshampoo (til at drysse på filten), dele filten med fingrene og derefter børste med ovennævnte redskaber. Alternativt kan der anvendes B&B filtfri, som sprayes grundigt i filtrene - som igen deles med fingrene, for derefter at børste ud.

Vigtigt

Når du synes pelsen er fri for filt, tager du B&B´s rullekam, eller guldkam og friserer HELT i bund. Helt ned at røre huden. Sidder kammen fat nogle steder, skal børsten anvendes igen. Denne procedure gentages til kammen kan gå gennem hele pelsen, uden problemer.

Hvis du børster/friserer din hund dagligt, tager det faktisk ikke ret lang tid. Dit store arbejde bliver til fulde gengældt, når du står med en voksen hund, med en lang og flot pels, som en B&B favoritbørste kan klare uden problemer

Ønsker du din langhårsrace klippet med tiden, er proceduren nøjagtig den samme (medmindre du ønsker den MEGET kort :)

FRI FRAGT

Ved køb over 399 DKK

HURTIG LEVERING

1-2 hverdage

RETURRET

14 dage

BB Hundefoder © 2024