Hvornår skal man begynde at træne pelspleje på bord, af sin nye hvalp. Det korte svar er: så hurtigt som overhovedet muligt. Alt hvad du lærer din hvalp fra den er helt lille, vil den altid huske.

En sætning som det også er vigtigt, at vi som hundeejere skriver os godt og grundigt bag ørerne :) Lærer du din hund det rigtige: at det er hyggeligt at være på et bord og blive børstet og friseret, så er det hvad den husker og kan resten af livet. Lærer den at det er "farligt" at være på et bord og får den held med at slippe for at blive børstet og friseret, ja så er DET hvad den husker.

Hunde gør hvad der kan betale sig. Det er en del af deres natur og deres evne til at overleve. Dvs.: kan det betale sig at slippe for bord, børste og kam, så er det den vælger, men kan det betale sig at stå pænt på bordet, at være dygtig til at blive gjort i stand, så bliver det naturligvis hvalpens valg.

Og hvordan kommer vi så frem til det sidste?

Hvis vi tænker på, at en uddannet epilepsi hund, kan fornemme et epileptisk anfald ca. 45 minutter, inden det opstår, så er det tankevækkende ikke sandt? Dvs. din hund kan fornemme, længe inden du tager den op på bordet, om du er glad og forventningsfuld, er lidt i dårligt humør, er ked af det eller usikker på hvordan du griber det an. Alle disse signaler udsender vi ubevidst og derfor er det så vigtigt at du har helt ro indeni, når du tager din hund op.

Nu kommer det vigtige, så du kan få den omtalte ro. For at være sikker på du ikke gør noget, som gør ondt, er det vigtigt at kende lidt til hundens anatomi. Når du løfter for og bagben, skal det altid være i hundens bevægeretning, og det er vigtigt du holder i hundens store led, såsom oppe ved hundens lår, og hundens albue. Ikke i poterne, da en hvalp derved kan føle ubehag ved at blive holdt fast. Husk, hvalpe har en tendens til at hyle/skrige meget hurtigt, Igen er det en instinktiv måde for hvalpen at reagere på. Det gør hvalpe i naturen, hvis de tror noget er farligt. Det er nu vores ansvar at lære dem, at det IKKE er farligt at blive håndteret, men derimod noget som er rigtig hyggeligt.

Brug gerne først børsten på din egen arm, så du får en fornemelse af hvor hårdt du kan børste, uden det gør ondt. Husk at gøre sekvenserne ret korte i starten, ros stille og roligt når hunden står pænt og ignorer uøsket adfærd, men forsæt gerne indtil du får en rolig adfærd igen. Det er en god ide at stoppe når det går aller bedst, ros og godbidder og så må man gerne komme ned at lege igen :)

Husk, det skal kunne betale sig at være en dygtig hund og husk du altid kan kontakte os, hvis du har brug for yderligere hjælp.

Rigtig god fornøjelse fra Team B&B

FRI FRAGT

Ved køb over 399 DKK

HURTIG LEVERING

1-2 hverdage

RETURRET

14 dage

BB Hundefoder © 2024